2019-2020 Akademik Yılı YDYO Dönem Başı Sınav Takvimi

2019-2020 Akademik Yılında İsteğe Bağlı Hazırlık Programına Başvurmak İsteyen Öğrenciler İle Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Programı Öğrencileri İçin;

1-Seviye Tespit Sınavı; 16 Eylül 2019 tarihinde saat:10:00’da YDYO dersliklerinde yapılacaktır.

2-

a) Seviye Tespit Sınavından 70 ve üzerinde puan alan zorunlu hazırlık öğrencileri ile önceki yılda hazırlık eğitimi alan ve başarısız olan öğrenciler için Yeterlik Sınav Tarihleri;

1.Aşama-Yazılı Sınav:

17 Eylül 2019 tarihinde saat:10:00’da YDYO dersliklerinde yapılacaktır.

2.Aşama-Konuşma Sınavı:

18-19 Eylül 2019 tarihlerinde randevulu olarak YDYO dersliklerinde yapılacaktır.

b) Seviye Tespit Sınavına giren isteğe bağlı hazırlık okumak isteyen öğrenciler puanlarına göre sıralanacak ve kontenjan dahilinde sınıflara yerleştirilecektir. İsteğe bağlı hazırlık okumak isteyen öğrencilerin yeterlik sınavına girmelerine gerek yoktur.

3-Duyurular Yüksekokulumuz web sitesinden ve duyuru panolarından ilan edilmeye devam edilecektir.

4-16 Eylül 2019 tarihindeki Seviye Tespit Sınavına girmeyen;

İsteğe bağlı hazırlık programı öğrencileri isteğe bağlı Yabancı Dil Hazırlık Programına kayıt yaptıramaz ve hazırlık eğitimi alamazlar.

Zorunlu hazırlık programı öğrencileri ise başlangıç seviyesinde eğitim almayı kabul etmiş sayılırlar.

5-Ortak zorunlu yabancı dil dersleri (Türkçe eğitim veren Bölümlerin YDB kodlu yabancı dil dersleri-İng.-Alm.-Fr.-Rus.-Latince) muafiyet sınavı 20 Eylül 2019 tarihinde Enformatik Bölüm Başkanlığı Laboratuvarlarında yapılacaktır.

Son Güncelleme Tarihi : 03.09.2019 11:38:06 Okunma Sayısı : 1257

Son Duyurular