2020-2021 Akademik Yılı Yıl Sonu Yeterlik Sınavı Genel Bilgiler

Öğrencilerimizin Dikkatine
  • 2020-2021 akademik Yılı, Sene Sonu B1 ve B2 İngilizce Yeterlik Sınavları 15-17 Haziran 2021 tarihlerinde uzaktan ve çevrimiçi olarak yapılacaktır.
  • B1 İngilizce Sınavına sadece isteğe bağlı programa kayıtlı öğrencilerimiz; B2 İngilizce sınavına ise zorunlu hazırlık programına kayıtlı olan ve daha önce, bir sene hazırlık eğitimi alan ancak başarısız olan hazırlık tekrar grubu öğrencileri ile, hazırlık eğitiminin birinci yılında olan ve üniversitemiz ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarından birine kayıtlı olan öğrenciler girebilirler.
  • B1 İngilizce Yeterlik Sınavının sözlü kısmı yoktur ve sınav 15 Haziran 2021 tarihinde tamamlanacaktır.
  • B2 Yeterlik Sınavının yazılı kısmı 15 Haziran 2021 tarihinde, sözlü kısmı ise 16-17 Haziran 2021 tarihlerinde randevu usulü (randevu saatleri ydyo.mu.edu.tr  adresinde ilan edilecektir) ile yapılacaktır.
  • Yazılı sınav toplam 19 sorudan oluşmakta. Ancak bu soruların numaralandırılmamış alt soruları olabilir. Sınavın yazılı kısmı dinleme, okuma, dilin kullanımı ve yazma alt bölümlerini içermektedir.
  • Belirtilen tarihte 13:00-17:00 saatlerine erişime açık olacak yazılı sınavın süresi toplam 135 dakikadır. Yani sınavın erişime açık olduğu saatler içerisinde sınava başladığınızda sınavı tamamlamak için 2 saat 15 dakika süreniz var. Bu nedenle sınav süresini tam olarak kullanabilmeniz için sınava en geç 14:45 itibariyle başlamış olmanız gerekmektedir. Bu saatten sonra da sınava erişebilirsiniz ama kalan süre sınav süresi olacaktır (örnek 16:00 da sınava başlarsanız sınavı tamamlamak için sadece 60 dakikanız olacaktır)
  • Sınava bir kez başladığınızda 135 dakikalık süreniz başlayacaktır ve tek deneme hakkınız vardır. Ancak sınav esnasında kopma vb sebeplerden sınavdan çıkarsanız, tekrar bağlanıp kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Ancak bağlantıda olmadığınız süre sınav süresine dahildir.
  • Sınav sonunda hazırlık programında başarılı olup olmadığınızın belirlenebilmesi için iki farklı hesaplama yöntemi kullanılmaktadır:
  • 2020 kayıtlı öğrencilerimiz için:
    • Yeterlik Sınav sonucunun genel başarılı notunun hesaplanmasında kullanılabilmesi için sınavdan en az 50 almanız gerekmektedir.
    • Yeterlik sınav notununuz 50 ve üstü olması şartıyla hazırlık programında başarılı olup olmadığınız hesaplanır. Bu hesaplama yapılırken yıl içi notunuzun %40’ı ile Yeterlik Sınav notunuzun %60’ı hesaplanır, elde edilen genel başarı notu:
    • İİBF SİBU N.Ö., SİBU İ.Ö., UTF N.Ö., UTF İ.Ö ve Ortaca MYO Turizm öğrencileri için en az 55
    • İİBF İngilizce İktisat (İngilizce) N.Ö. ve İktisat (İngilizce) İ.Ö öğrencileri için en az 60
    • Yabancı dilde eğitim yapan Tıp Fak. İng. Tıp; Mühendislik Fak. tüm bölümler; Turizm Fak. Turizm İşlt. bölümü; Mimarlık Fak. Şehir Bl. Pl. bölümü öğrencileri için en az 65
    • Bilim alanı yabancı dil olan bölümlerin (Eğt. Fak. İng. Öğrt; Ed. Fak. İng. D. ve Ed., Müt. Ter. bölümleri) öğrencileri için en az 70 olması gerekmektedir.
  • 2019 kayıtlı öğrencilerimiz (hazırlık programının dördüncü döneminde olan öğrencilerimiz)
    • Yıl içi notunuz dikkate alınmadan Yeterlik Sınav notunuz
ise hazırlık programını başarılı ile tamamlamış sayılırsınız.
  • Bu sınavı en iyi şekilde tamamlayabilmek için bir PC ya da Laptop kullanmanız önerilir. Akıllı telefon ya da tablet kullanarak da sınava erişim sağlayabilirsiniz ancak bazı durumlarda bu cihazların en iyi performansı gösteremeyebileceğini unutmayınız.

Son Güncelleme Tarihi : 14.06.2021 13:25 Okunma Sayısı : 1811