30 Eylül 2020 ve 1 Ekim 2020 Tarihlerinde Yapılan İngilizce ve Almanca Yeterlik Sınav Sonuçları

30 Eylül 2020 (yazılı) ve 1 Ekim 2020 (sözlü) tarihlerinde yapılan İngilizce ve Almanca Yeterlik Sınav Sonuçlarını www.obs.mu.edu.tr adresine  bireysel olarak giriş yaparak öğrenebilirsiniz.

Harç borcu olan öğrenciler notlarını göremeyecek olup bu öğrencilerimiz borçlarını ödedikten sonra Yabancı Diller Yüksekokuluna müracaat etmeleri halinde notlarını öğrenebileceklerdir.

30 Eylül 2020 (yazılı) ve 1 Ekim 2020 (sözlü) yeterlik sınavlarında;

1-Eğitim Dili İngilizce/Almanca Olan Bölümlere (İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim Tercümanlık, Almanca Öğretmenliği) kayıtlı öğrencilerin yeterlik sınavı notu 70 ve üzeri ise 1. Sınıftan bölüme başlayacaklar. 69 ve altı ise YDYO zorunlu hazırlık eğitimi alacaklar.

2-Tıp Fakültesine (İngilizce Tıp %100 İngilizce), Mühendislik Fakültesine (tüm bölümler %100 İngilizce),Turizm Fakültesine (Turizm İşletmeciliği %100 İngilizce) ve Mimarlık Fakültesi (Şehir Bölge Planlama %30 İngilizce) kayıtlı öğrencilerin yeterlik sınavı notu 65 ve üzeri ise 1. Sınıftan bölüme başlayacaklar. 64 ve altı ise YDYO zorunlu hazırlık eğitimi alacaklar.

3-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi %100 İngilizce İktisat Bölümüne kayıtlı öğrencilerin yeterlik sınavı notu 60 ve üzeri ise 1. Sınıftan bölüme başlayacaklar. 59 ve altı ise YDYO zorunlu İngilizce hazırlık eğitimi alacaklar.

4-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi %30 İngilizce SİBU ve UTF Bölümlerine kayıtlı öğrencilerin yeterlik sınavı notu 55 ve üzeri ise 1. Sınıftan bölüme başlayacaklar. 54 ve altı ise YDYO zorunlu İngilizce hazırlık eğitimi alacaklar.

5-Ortaca MYO Turizm Rehberliği bölümüne kayıtlı öğrencilerin yeterlik sınavı notu 55 ve üzeri ise 1. Sınıftan bölüme başlayacaklar. 54 ve altı ise YDYO zorunlu İngilizce hazırlık eğitimi alacaklar.

Son Güncelleme Tarihi : 01.10.2020 18:06 Okunma Sayısı : 2703